Duyurular

Diğer Diller İçin Çeviriciyi Kullanın

Translate

27 Ocak 2016 Çarşamba

Haftanın Bir Gününü Kendinize Ayırın





Değerli dostlar.Geçende elektrikler kesildi.Mumlar yakıldı. Işıldaklar bulundu.Eşimle ben bir araya geldik.Derken biraz zaman sonra bizim oğlan da bize katıldı.Homurdanıp duruyorduk.Elektriksiz hiç bir şey çalışmıyordu.Elektriğe ne kadar bağımlı olduğumuzu o zaman anladık.
Biraz tur attık evde oraya buraya.Şimdi gelir,birazdan gelir diye.Yarım saat sonra umutlarımız tükenmişti.Gelmeyecekti elektrik.Her halde büyük bir arıza vardı.
Biz yavaş yavaş konuşmaya başladık.Biraz bir birimize takıldık.Şakalaştık.Sonra oğlan okulundan bahsetti.Biz de işlerimizdeki komik olayları anlatıyorduk.Ailemiz bir araya gelmiş,sohbete başlamıştık.Yüzlerimiz gülüyordu.
Aslında başta çok kızmıştık elektriklerin kesildiğine.Ne bilgisayarlar çalışıyor,ne televizyon.Bu sayede bizim aile ne zaman sonra bir araya gelmişti.
Genellikle oğlan odasında bilgisayar oyunları oynar,Ben kendi bilgisayarımda takılır,hanımda laptopuyla Faceye girerdi.Yemeklerde bile bir araya gelmezdik.Yemeğini alan bilgisayarının başında yerdi.Nerdeyse odadan odaya mesajlaşır hale gelmiştik.Bi de bu yetmiyormuş gibi akıllı telefonlar çıktı.Onlar ayaklı bilgisayar.Tamamen koptuk birbirimizden.Aynı evde ama aynı yerde değildik.

Elektriklerin kesilmesi bizi kendimize getirmişti.Yeniden aile olmuştuk.

Oturduk karar verdik.Haftanın bir günü saat 6 dan sonra o gece bilgisayar,cep telefonu,televizyon açıkmayacaktı.

İlk uygulamada çok sıkıldık.Bilgisayar beni çağırıyordu sanki.Yıllardır hemen o koltuğa tünüyormuşum meğer.
Bir arada yemek yedik,bir araya gelince sohbetler başladı.
Hayatımız bir felçmiş anladık.Oysa bu aletlere bağımlılıktan kurtulunca dünya daha güzel ve yaşanırmış.
Hepinize tavsiyemdir.Haftanın bir günü ne olursunuz kurtulun şu sanal alemden..Aile olacaksınız.Gerçekten çok mutlu olacaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder