Duyurular

Diğer Diller İçin Çeviriciyi Kullanın

Translate

28 Ağustos 2013 Çarşamba

İstanbul

İstanbul


Medeniyetler şehri.Öyle güzel,öyle alımlı ki..Boğaz manzarası görmeye değer.Her yer tarih fışkırıyor.Medeniyetler burada kaynaşmış.

O kadar kalabalık,bir o kadar da köy olmuş.Boğazda çay içme keyfi nefis.Önce evden çıkıyorsun taksiye en az bir on lira.Arabanla trafiğe girmek bir felaket.Hadi girdin gittiğin yerde otopark fiyatları almış başını gidiyor.15 lirada otaparka bayılıyorsun.Her yiyecek içecek iki üç katı.Yer bulma da cabası.İki kişiysen her gün en az 100 lira vereceksin.Bu söylediğim normal halk mekanları.
Asgari ücret alan bir vatandaşın İstanbul sefası ne kadar olur bir düşünün.

Turistik tüm mekanlar kara çarşaflı Arap turistlerle dolu.Bir batılı kesinlikle bu manzarayı görünce Türkiye çok farklı görünüyor.Türkleri kara çarşaf giyen bir millet olarak görüyorlar.Oysa Türk halkı renkli giyinir.

Tuvalet gibi genel ihtiyaç yerleri görünmüyor.Arayıp duruyorsun. Bulsanda çok temiz değil.

Üç hafta kaldığım İstanbulda muhteşem bir manzara ile çayımı yudumladım.Ama bana bu üç hafta çok pahalıya geldi.Bütçem delik deşik oldu.

En büyük soygunsa arabamı iki defa özel parka çekilmiş olarak buldum.80 lira parka birde 70 lira ceza.Harika bir soygun düzeni kurulmuş.En çok bu ceza ağırıma gitti.yeme yedir parası....

İstanbul Türkiyenin ticaret merkezi.Büyümek isteyen tüm iş sahipleri eninde sonunda merkezlerini İstanbula çekmek zorunda.Başka türlü yaşama şansları,büyüme şansları çok düşük.

Gülhane parkının sırtlarından boğaz manzaralı semaverle gelen çayı yudumlamak çok keyifli.Burayı kesinlikle görünüz.Boğaz önünüzde,Kadıköy,Üsküdar karşınızda,zaten Eminönu yanınızda.İstersen traleybüse atla Sultan Ahmet yada Beşiktaş,Tophane taraflarına.
Not:Gülhane Parkı hafta sonları ve tatillerde çok kalabalık,ne yazık ki oldukça pis.Temizlik yeterli değil.

Fatih Sultan Mehmet köprüsüne yakın Rumelihisarı çok güzel gezilmesi gereken yerlerden.Surlara çıkabiliyorsun,manzarası bir o kadar güzel,bir o kadar keyifli.Tabi ki otopark parası vereceksin,sigaranı dışarıda içeceksin.

Dolma Bahçe Sarayı muhteşem.İki bölümde gezebiliyorsun.Erken gitmezseniz sadece bir bölümünü gezebiliyorsunuz.Rehberler eşliğinde bilgileniyorsunuz.Fotoğraf çekmek yasak.Ne hikmettir anlamadım.Flaşsız fotoğraf çekmek yada video çekmek neden yasaktır.Dışarıda bahçesi çok güzel.Bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.Hemen bahçe içinde deniz kenarındaki kafeden çayınızı boğaz kenarında içersiniz.


Sevan edecek..

0 yorum:

Yorum Gönder